_MGL9248
Wij zijn dealer van o.a. Cannondale, Cube en Santos
_MGL9305
Wij onderhouden of repareren uw fiets!
_MGL9210
Wij bieden bikefittings aan door Anno van www.fietsfitting.nl
_MGL9203
In onze winkel vindt u kleding van o.a. Castelli en Sportful

Tijdens de Giro d’Italia bieden we jullie de De Rosa R838 tegen extra gunstige voorwaarden aan.

Zit je gespannen de uren af te tellen voor de start?
Adem diep in, ontspan en spoel even mee terug.

Castelli’s verweven geschiedenis met de Giro

Castelli’s geschiedenis gaat terug tot 1876. Vittore Gianni was een Milanese kleermaker. Hij werkte onder andere voor AC Milaan. Vanaf 1910 maakte hij ook fietskleding voor de vijfmalige Giro winnaar Alfredo Binda.

In 1935 vervoegde Armando Castelli de rangen van de kleermaker. Sterker nog, hij kocht de zaak over. Tijdens de jaren ’40 kleedde hij de Italiaanse legendes Fausto Coppi en Gino Bartali.

Het was Armando’s zoon Maurizio die in 1974 het ondertussen gerenomeerde merk Castelli oprichtte. Hij realiseerde innovaties die het aanzicht van het wielrennen voorgoed veranderde (zie video):

De eerste lycra short
Gekleurde fietsbroeken
Sublimatie print toepassing op jerseys
Het gebruik van winddichte membranen
De meest aerodynamische jerseys van hun tijd

Castelli leverde een decennium lang de leiderstruien voor ‘De zwaarste race in de mooiste plaats ter wereld’. De helden van de jaren ’80 genoten ervan.

Inspireert Ryder Hesjedal zijn Ierse ploegmaat Dan Martin?

Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp) leverde een bloedstollende strijd in 2012. Hij won met 16 seconden voorsprong op Joaquin Oliver Rodriguez. Die verzilverde hij trouwens pas in de afsluitende tijdrit van 28,2km in Milaan.

Nu zal Ryder veeleer de meesterknecht zijn voor Dan Martin. Deze Ier staat super gemotiveerd aan de start. Drie weken lang zal hij strijden voor het allerhoogste.

Daar heeft een profrenner aardig wat fietskleding voor nodig. Kijk maar eens in de koffer van Nathan Haas. Hij toont in deze youtube video wat hij meeneemt. The Lucky Bastard mag heel wat nieuwigheden van Castelli uittesten. Dat is één van de privileges van de profs.