_MGL9248
Wij zijn dealer van o.a. Cannondale, Cube en Santos
_MGL9305
Wij onderhouden of repareren uw fiets!
_MGL9210
Wij bieden bikefittings aan door Anno van www.fietsfitting.nl
_MGL9203
In onze winkel vindt u kleding van o.a. Castelli en Sportful

NIEUWE HELDEN – IN HET HART VAN DE TOUR/ZONDAG 25-05-2014 FILMHUIS BUSSUM

 

 

In de 100ste editie van de Tour de France zint het jonge Nederlandse team van Argos-Shimano op revanche op de oude garde die door jarenlang dopinggebruik het wielrennen heeft verziekt. Dicht op de huid, in cinema vérité stijl, volgt de film het team.

We zijn er bij in de hotelkamers, als de renners gemasseerd worden en, wat nooit eerder werd toegestaan, in de teambus. We zijn er bij als sprinttalent Marcel Kittel zijn teamgenoten een mooie bonus –“een Rolex?”– belooft bij een etappeoverwinning. We zijn er bij als sprintfavoriet Mark Cavendish zijn concurrent Tom Veelers van Argos vlak voor de finish ten val brengt. We zien het bloed en de wonden en voelen zijn teleurstelling en frustratie.

Marcel Kittel en zijn team schrijven geschiedenis. Niet alleen wint Argos de eerste etappe, waarmee ze de gele trui pakken, maar ook nog twee andere etappes. Voor het team is het echter een ware uitputtingsslag. Hoever kunnen ze nog gaan? Wie is nog sterk genoeg om in Parijs gangmaker te zijn voor Kittel?

 

 

De documentaire, geregisseerd door Dirk Jan Roeleven, eindredacteur van ‘Andere Tijden Sport’, vertelt het unieke inside-verhaal van een wielerploeg die wil bewijzen dat je ook zonder doping kunt winnen.