_MGL9248
Wij zijn dealer van o.a. Cannondale, Cube en Santos
_MGL9305
Wij onderhouden of repareren uw fiets!
_MGL9210
Wij bieden bikefittings aan door Anno van www.fietsfitting.nl
_MGL9203
In onze winkel vindt u kleding van o.a. Castelli en Sportful

Klanten ervaring Santos Race Lite

Santos Race Lite

.

Santos Race Lite.

Wij vroegen een van onze klanten naar zijn ervaringen van zijn Santos Race Lite.

Mijn ervaring met de Santos Race Fiets.

Vorig jaar maart ging ik voor een kleine aankoop naar de nieuwe zaak Allizi op de Brinklaan 84 te Bussum. Ik zag daar de Santos Racefiets staan met een aandrijf riem van kunststof/ carbon en Rohloff versnelling naaf. De fiets zelf zag er al prachtig uit. Even proefrijden en dat ging als een speer. Vooral de naaf is fantastisch. Heel makkelijk schakelen op het stuur. En … weg problemen met schoonmaken ketting na in de regen gereden te hebben en met de Santos blijf je met de sportbordjes nog schoon ook na een regen en moddertocht. Even afspoelen en de fiets is weer klaar voor gebruik. Het schakelen is het einde. Vooral het verzet. Je kan in 14 stappen naar een verzet van het zwaarste 42/17 naar het lichtste 24/36. Daar kom je iedere berg mee op. Het grappige van de fiets is dat in het begin de naaf een zoemend geluid maakt vooral in de lichtere verzet standen 5 en 6. Die gebruik je ook bij het klimmen. Toen ik in Frankrijk voor het eerste een fel klimmetje deed met deze fiets en anderen steunend en zuchtend dit steile gedeelte zag beklimmen, ging ik fluitend hen voorbij in een lichte tred maar met een bijgeluid. Kunst zeiden deze andere klimmers toen ik ze weer beneden zag, met een motortje in mijn fiets kan ik het ook. Vooral Fransen konden niet geloven wat ze zagen .. hadden nog nooit een Rohloff naaf gezien.
Maar het is waar iedere helling kan je met deze fiets op. Het gaat niet snel maar je komt er en zonder veel inspanning. Zelfs een beklimming van 20 tot 25% stijging kan je met de Rohloff naaf makkelijk aan. Nooit meer zorgen of je verzet wel goed is als je ergens heen wil om te gaan klimmen. De naaf maakt dat je nooit meer verrast kan worden.
Je hebt wel veel bekijks want de Santos Race rijdt nog niet erg veel in Nederland. Kenners blijven onderweg even staan om te kijken wat voor een fiets dat is. Je kan de fiets niet alleen laten want het is een echt ‘’hebben “ ding want de fiets valt qua uistraling echt op. Ik laat altijd iemand er op passen als ik onderweg iets moet kopen of ik neem de fiets mee naar binnen. Want het is een heerlijke fiets maar de prijs is er ook naar. Je hebt dan wel wat in huis dat is waar, maar tegen mijn vrouw heb ik maar gezegd dat hij de helft kost van wat deze fiets feitelijk kost. Ook als je een keer lange tochten wil doen zijn de aangebrachte zei rekjes handig om een speciaal daarvoor gemaakte fietstas aan te hangen. Ook vol beladen met een fietstas aan beide kanten blijft de fiets stabiel.
Het onderhoud is zeer gering. Ik heb er al 3000 km mee gefietst zonder enig probleem. En de garantie is heel goed. Er werd bij mijn fiets per toeval een lakscheurtje geconstateerd. Geen probleem een totaal nieuw frame gekregen.
Kortom een echte aanrader en je rijdt er jaren en jaren mee zonder veel slijtage en kosten dus als je het zo bekijkt is het een heel goede investering.

Jan Velthuysen
Naarden.