_MGL9248
Wij zijn dealer van o.a. Cannondale, Cube en Santos
_MGL9305
Wij onderhouden of repareren uw fiets!
_MGL9210
Wij bieden bikefittings aan door Anno van www.fietsfitting.nl
_MGL9203
In onze winkel vindt u kleding van o.a. Castelli en Sportful

Getest: Sportful No Rain Bibtight, de keuze voor de koude maanden!

Het wordt al maar kouder en natter op de weg. Niets is vervelender dan natte en koude benen tijdens het fietsen. Of het nu gaat om racefietsen of mountainbiken. Vorige winter testten wij van All:iZi de lange- en zeer waterafstotende fietsbroek van Sportful, de No Rain Bibtight.

Wat direct opvalt aan de broek zijn de verwerkte materialen. Op de hele broek zit het No Rain materiaal verwerkt, een nanotechnologie die ervoor zorgt dat de broek zeer waterafstotend is. Op de knieĆ«n en onderrug is aan de buitenzijde ook nog een extra silicone laag verwerkt tegen opspattend water. De naden in de broek zijn tot een minimum beperkt om de kans om alsnog nat te worden te verkleinen. In de No Rain Bibtight zit de Bodyfit Pro zeem van Sportful. Deze zeem is ontwikkeld in samenwerking met professionele wielrenners om comfort te garanderen voor de lange afstand. De zeem heeft verdikkingen op de punten waar ze nodig zijn, onder andere bij de zitbotjes. De anatomische vorm van de Bodyfit Pro zeem verkleint de kans op verschuiven en schuren. Verder is de binnenkant van de broek afgewerkt met een, wat Sportful “No Rain Thermal” noemt, zachte en warme binnenvoering.

Op een koude regenachtige dag test ik de broek als ik op de fiets van Amsterdam naar All:iZi over de weg fiets. Normaal gesproken was ik met dit weertype genoodzaakt beschermende olie op mijn benen te smeren om koude en natte benen grotendeels te voorkomen. Wanneer ik de broek aantrek merk ik door de No Rain Thermal binnenvoering dat de broek lekker warm aanvoelt. Het comfort van de Bodyfit Pro voelt inderdaad zoals Sportful op hun site pretendeert, erg comfortabel. Ter hoogte van Weesp rijdt ik inmiddels al een half uur in de stromende regen maar de broek blijft droog. Opvallend om te zien is dat al het water wat op de broek komt er gewoon van afvalt. Over de binnenvoering ook niets dan goeds. Het is ongeveer een graad of vijf en ik houd ontzettend warme benen.
De conclusie is dan ook dat de Sportful No Rain Bibtight voor ons een musthave is in onze fietskledingverzameling. Koud en nat buiten? Geen enkel probleem met de Sportful No Rain Bibtight!
We hebben meer Sportful No Rain producten in ons assortiment. Andere kleding met de zelfde functionaliteit zoals arm-, been- en kniestukken. Er is inmiddels ook een Sportful No Rain Jacket, de zogehete Fiandre Norain Jacket. Kom eens kijkje nemen bij ons en zie de No Rain kledinglijn van Sportful!