_MGL9248
Wij zijn dealer van o.a. Cannondale, Cube en Santos
_MGL9305
Wij onderhouden of repareren uw fiets!
_MGL9210
Wij bieden bikefittings aan door Anno van www.fietsfitting.nl
_MGL9203
In onze winkel vindt u kleding van o.a. Castelli en Sportful

Een kijkje in de keuken bij Santos…

Santos is inmiddels een gevestigde naam in het trekkingwereldje. Wij bezochten recentelijk de fabriek in Sassenheim en zullen onze bevindingen met u delen.

Een kleine introductie:

“Wat wil je, wat ga je met je fiets doen en wat heb je daarvoor nodig. We beginnen pas met bouwen als we dit weten. Dat is belangrijk. Want iedereen heeft zijn eigen wensen en eisen.
Bij Santos is fietsen bouwen handwerk. De Santos fabriek staat in Nederland, dat is wel zo makkelijk. Hier wordt elke fiets door één monteur opgebouwd. Alleen zó kunnen we de kwaliteit leveren die we willen. Zoals handgemaakte wielen met verlijmde spaken. En RVS balhoofdlagers. Dat lager hebben we overigens zelf ontwikkeld, want het was niet te koop. Ook dat is Santos”.

De werkplaats

In de werkplaats wordt er dagelijks gewerkt aan nieuwe orders. In eerste instantie worden de frames in een andere ruimte in de juiste kleur gespoten. Vervolgens worden de frames in verschillende boxen geplaatst, waarna de betreffende box beschikbaar staat om de benodigden onderdelen voor de fiets in te verzamelen. Wanneer de box compleet is met het frame, de wielen en de onderdelen wordt het op een karretje naar een van de zes werkplekken gereden. Daar wordt de fiets opgebouwd en vindt er ook nog door een andere medewerker een kwaliteitscontrole plaats. Het proces van spuiten van het frame tot en met volledige assemblatie duur ongenveer 4 to 6 weken.

Alle afgemonteerde fietsen worden in eerste instantie links (op foto) geplaatst waarna ze klaar zijn voor verpakking en transport.

De Showroom

Een kijkje in de showroom van Santos leert ons dat Santos wederom een award in de wacht heeft gesleept. De Oppad Outdoor Award 2013 voor de door Santos ontwikkelde speciale bidonhouder. Deze bidonhouder kan aangepast worden aan het formaat van de fles, waardoor u onderweg kunt genieten van een goed glas wijn!

In ons volgende item van “Een kijkje in de keuken bij…” zullen we andere aspecten van fietsfabrikanten belichten.