_MGL9248
Wij zijn dealer van o.a. Cannondale, Cube en Santos
_MGL9305
Wij onderhouden of repareren uw fiets!
_MGL9210
Wij bieden bikefittings aan door Anno van www.fietsfitting.nl
_MGL9203
In onze winkel vindt u kleding van o.a. Castelli en Sportful

Bike 4 Brains

Een koninklijke rit…

Als fietsliefhebber weet u als geen ander hoe fijn en goed het is om te bewegen. Gelukkig staat u er niet dagelijks bij stil dat dit plotseling anders kan zijn. Per jaar worden ongeveer 41.000 mensen getroffen door een beroerte. Een steeds groter deel hiervan betreft jongvolwassen en zelfs kinderen. Zelden wordt een oorzaak achterhaald. Hoe, en of een herseninfarct bij jonge mensen te voorkomen is, wordt nauwelijks onderzocht.

Het gebrek aan onderzoek naar de oorzaak en preventie, bracht onze vaste klant Misha Smit, op 31 jarige leeftijd zelf slachtoffer van een beroerte, tijdens zijn revalidatieproces op het idee voor stichting Bike4Brains.

Samen met ALLiZi probeert stichting Bike4Brains op koningsdag, doormiddel van een fietsmarathon voor en in onze winkel, fondsen te werven om onderzoek naar de oorzaak en preventie van een herseninfarct op jonge leeftijd, een nieuwe impuls te geven.

Kom langs en steun het Bike4Brains fietsteam.

 

 

ALL:iZi stelt u graag Stichting Bike4Brains voor:

Naarden, maart 2012. Een mooie lentedag. ‘Zo stralend en helder als de eerste lentezon zo mistig is het in mijn hoofd. Bij de huisarts, waar ik zojuist als een dronkaard naartoe ben gestrompeld, probeer ik de pijn en mijn groeiende onrust te formuleren. Het lukt niet: Het bewegen niet! Het praten niet! In de kracht van mijn leven, 31 jaar oud, voel ik me verslagen, mijn lichaam doet het niet meer, letterlijk verlamt.’

Wanneer bij Misha Smit in het voorjaar van 2012 op jonge leeftijd een herseninfarct gediagnostiseerd wordt, staat zijn wereld – en dat van zijn directe omgeving – abrupt stil. Onwetendheid en angst, voor een toekomst met een ‘zieke’, of misschien wel zonder Misha, krijgt de overhand. ‘Een herseninfarct? Dat is toch een aandoening die alleen voorkomt bij oudere mensen?’. Het tegendeel is waar. Per jaar worden ongeveer 41.000 mensen getroffen door een Cerebro Vasculair Accident (CVA). Een steeds groter deel hiervan betreft jongvolwassen en zelfs kinderen. Met veel geluk en na een periode van intensieve revalidatie hersteld Misha, tegen alle (medische) verwachtingen in, nagenoeg honderdprocent. Het merendeel van de jongvolwassen en kinderen, getroffen door een CVA, heeft minder geluk. Zelden wordt een oorzaak achterhaald. Hoe, en of een CVA bij jonge mensen te voorkomen is, wordt nauwelijks onderzocht. Dit zorgt voor veel frustratie, onbegrip en verdriet!

Het gebrek aan onderzoek naar de oorzaak, preventie, revalidatie en medicatie, bracht Misha, tijdens zijn eigen revalidatieproces op het idee voor Bike4Brains.

Met uw hulp probeert Bike4Brains wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, preventie, medicatie en vernieuwende revalidatieprogramma’s voor jonge mensen getroffen door een CVA, een nieuwe impuls te geven. Daarnaast probeert de stichting waar mogelijk met gepersonaliseerde revalidatie- en hulpmiddelen een positieve bijdragen te leveren aan een zo’n optimaal herstel.

The Future is bright!